8 mezit balığı filetosu (derisi ayıklanıp, 2,5 cm'lik parçalara ayrılmış)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1/4 su bardağı beşamel sos
4 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
250 gr (1 su bardağı) krema
1 çay kaşığı dereotu
Orta boy bir güveçte yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca, soğan ve sarımsakları katıp, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşayıp pembeleşinceye kadar kızartınız. Kırmızıbiberi ekleyip, sürekli karıştırarak 1 dakika daha kızartınız.
Balık parçalarını katıp arasıra döndürerek 5 dakika kızartınız. Kepçeyle balıkları bir servis tabağına çıkartınız.
Beşamel sos, domates salçası, tuz, biber ve limon suyunu güvece katıp, iyice karıştırınız. Sürekli karıştırarak sosu kaynatınız.
Balıkları yeniden güvece koyup, ateşin altını kısınız. Karışımı hafif ateşte, arasıra karıştırarak 5 dakika, çatalla dokunulduğunda balıklar kolayca dağılana kadar pişiriniz.
Güveci ateşten alıp kremayı ekleyerek karıştırınız. Üstüne dereotunu serperek servis ediniz.
Not: Güveçte meziti, haşlanmış patates ve domates salatası ile servis edebilirsiniz.
|