6 adet patlıcan
500 gram kuzu eti
2 adet soğan
5 adet domates
3 adet köy biberi
2 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
5 diş sarımsak
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 adet defne yaprağı
Zeytinyağı
Tuz
Patlıcanlı kuzu etli güveç tarifimizin sebzelerini doğruyoruz.
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyuyoruz.
İri küpler halinde doğruyoruz.
Soğanları da iri iri doğruyoruz.
Köy ve kırmızı biberlerin iç çekirdeklerini ayıklayıp, parmak uzunluğunda doğruyoruz. Sarımsakları ince kıyıyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz.
Güveci ocağa alıp, ısıtıyoruz.
Isınan güvece kuşbaşı etlerini alıyoruz.
Biraz da zeytinyağı döküyoruz.
Etleri kavuruyoruz.
Etlerin rengi değiştikten sonra soğan ve salçayı ekliyoruz.
Defne yaprağını da güvece alıyoruz.
Kavuruyoruz.
Soğan ve salça kavrulduktan sonra güveci tezgâha alıyoruz.
Artık karıştırmıyoruz ve diğer sebzeleri ilave ediyoruz.
Güvecimiz doğradığımız patlıcanları koyuyoruz.
Aralara doğradığımız sarımsakları ve tane karabiberleri ilave ediyoruz.
Patlıcanların üzerine doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz.
Parmak şeklinde doğradığımız biberleri de güvece yerleştiriyoruz.
Tuz serpiyoruz.
Tereyağını parça parça güvecin üzerine koyuyoruz.
Üzerine de zeytinyağını da gezdirerek döküyoruz.
Güveci ocağa alıyoruz.
Yarım saat kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Daha sonra güvecin üzerine ilk önce ıslatılmış yağlı kâğıdı kapatıyoruz.
Sonra da alüminyum folyo kapatıyoruz.
Ardından da önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 2,5 saat kadar pişiriyoruz.
|