100 gr radika otu
6 adet kuzu kol parça
6 adet patlıcan
6 adet domates
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber çuşka
20 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
50 gr margarin
1 demet maydanoz
500 gr patates
Patlıcanları yıkayıp, çizgili biçimde soyun.Uzunlamasına dörde bölün. Kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Etleri yıkayıp, toprak güvece koyun. 3 adet domatesi etlerin üzerine doğrayın. 10 diş sarımsağı soyup, bütün olarak ekleyin. Patatesleri ve patlıcanların yarısını, etlerin üzerine yerleştirin. Domateslerden bir sıra yapın. Yeşil ve kırmızı biberlerin yarısını doğrayın. Üzerine kalan patlıcanları yerleştirin. Sırayla kalan sarımsakları, domatesi, biberleri ,radika otunu , maydanozu ve margarini ekleyin. Tuzu ve karabiberi katın. Güvecin üstünü, soyduğunuz patlıcan şeritlerini yanyana dizerek, kapatın. Su koymadan, 175 derecedeki fırında, 90 dakika pişirin. Patlıcan kabuklarını üzerinden alın. Güveci ters çevirerek, servis tabağına alın. Sıcak sıcak servis yapın.
|