|
|
Güveçte Sarma |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68073
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2011
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo pirinç
Yeterinca asma (üzüm) yaprağı
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1'er tatlı kaşığı kuş üzümü, dolmalık fıstık
Bir tutam nane
Yeterince maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Bir tencereye su koyup öncellikle üzüm yapraklarını haşlayalım. Daha sonra bir tencereye zeytinyağını koyalım soğanı doğarayalım biraz kavurduktan sonra pirincini ekleyelim sonra ince kıyılmış maydanoz, nane, salça, kuş üzümü, tuz, dolmalık fıstığı da ekleyelim kısık ateşte biraz kavurduktan sonra sarmaya başlayabiliriz. Salçalı su yapıp zeytinyağını ekleyerek karıştırıp sarmaların üzerine döküp kısık ateşte pişmeye bırakabiliriz.
|
|
Güveçte Sarma Tarifleri Dolmalar
|
|