|
Güveçte Sebzeli Etli Pilav |
|
sarı şekerim
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc91761
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2013
1,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr tereyağı
2 su bardağı baldo pirinç
yarım kilo dana bonfile
2 adet patlıcan
1 adet soğan
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kasığı Tuz
1 çay kasığı Karabiber
1/5 demet ince kıyılmış maydonoz
2 su bardağı sıcak su
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın ve sana yağında kızartın. Bonfileyi küçük parçalar şeklinde doğrayın. Güvece tereyağında etleri kavurun. Etler suyunu salıp çekince yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte pişirin. Tavla zarı şeklinde doğradığınız havucu ekleyip karıştırın. Yıkadığınız pirinci ekleyin. Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız domatesleri de ilave edin. Bir su bardağı bezelyeyi ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. İki su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynamaya başladığı anda kapağını kapatın ve fırına yerleştirin. 180 derece fırının orta katında 15-20 dakika pişirin. Pilavı fırından çıkartın. Servis yapmadan önce üzerine kızarmış patlıcanları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin ve sıcak servis yapın.
|
|