4 tane koyun ayağı
3 tane defne yaprağı
1 kaşık tuz
Terbiyesi için:
100 gram tereyağı
2 tane yumurta
6 diş ezilmiş sarımsak
1 kaşık un
1 tane limon suyu
1 kaşık tuz
Üzeri için:
1 kaşık tereyağı
1 kaşık pul biber
Temizlenmiş ayaklar tuz ilave ederek her ayak sayısı kadar su bardağı su ilave edin, güvecin içine koyup ağzını folyoyla kapatın iyice eriyene kadar pişirin, yaklaşık 1saat kadar pişsin. Başka bir tencerede tereyağı ve unu iyice kavurun paçanın suyun dan alarak iyice karıştırın ve pişen paçaya ilave edin, bu karışımlada bir 10 dk kaynatın, terbiyesi için kalan bütün malzemeyi iyice çırpın, paçadan biraz su alarak terbiyenin ısısını paça suyunun ısına eşitleyin ve paça ilave edin, bir 5 dk. daha pişirin, tabaklara servis yapmadan ayak parçalarını kemiklerden ayırın. Çorba kaselerine koyulan paça çorbasına tereyağında kızartılmış biber dökerek sıcak sıcak servis yapın.
|