|
Hakırdaklı Yağlama (Kayseri) |
|
patavat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc148777
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2020
746 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
500 gr un
15 gr yaş maya
2.5 su bardağı su
150 gr hakırdak
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Un ve tuzu karıştırın. Ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Ezilmiş hakırdaklara soğan, tuz ve karabiber ilave ederek iyice karıştırın. Tüm malzemeyi bir tavada 2-3 dakika kavurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp oklava ile açın. Açılan hamurun yarısına iç malzemeyi yayın ve diğer tarafını kapatarak D şeklini verin.
Yağsız sac veya tavada iki yüzünü de pişirin.
Pişen hamura sıcakken tereyağı sürüp servis edin.
|
|