Kısa URL: https://ml.md/lc104441
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2015
2,849 defa indirildi / yazdırıldı
Türkçe altyazılıdır.
merhabalar efendim, Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
bu bölümümüzde yöresel bir çorba tarifimiz var
Bozcaada'ya uzanıyoruz ve "Halse Çorbasının" yapımını öğreniyoruz
ama isterseniz önce gerekli malzemelere bir göz atalım
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
ve 6 su bardğı et suyu
artık halse çorbasının yapımına geçelim, çok kolay bir çorba
bir adet soğanımız var rendeliyoruz
artık pişirmek üzere ateşin yanına gidelim
tenceremizi ateşe yerleştirdik
tereyağımızı bırakıyoruz
üzerine de az önce rendelediğimiz soğanı ekliyoruz
şöyle birkaç dakika kavuruyoruz
görüldüğü üzere soğanımız çok güzel kavruldu
şimdi unu ve soğuk etsuyunu katıyoruz, unun topaklaşmaması için
ve tuzu katıyoruz
bu kadar kolay bir çorba ve geleneksel bir tarif
şimdi orta ateşte sürekli karıştırarak bir taşım pişireceğiz
çorbamızı kaynama noktasına geldikten sonra 5 dakika daha kaynattık
artık ateşten alabiliriz
artık çorbayı servise sunalım
çok güzel kıvamda oldukça lezzetli ve basit bir çorba
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümümüzde...
Çanakkale'ye uzandık ve Bozcaada'ya özgü "Halse çorbasının" tarifini paylaştık
en kısa sürede denemenizi ve bizleri hatırlamanızı rica ediyorum
hoşçakalın efendim...