Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Hamırlı (Kaşığa Binen) (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hamırlı (Kaşığa Binen) (Şanlıurfa)

bayan X
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.12.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc139391
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2018
1,545 defa indirildi / yazdırıldı





Undan 1 çay bardağı ayrılır. Kalan un, 1 çay bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ile katı bir hamur yoğrulur. Hamurun katı olması işlenmesini kolaylaştırır. Hamurdan yumak yapılır ve oklava ile bazlamaç kalınlığında açılır. Açma işlemi bitince birbirine yapışmasın diye iyice unlanarak oklavaya sarılır. Sarılı haldeyken oklava içinden çekilir. 2 milim eninde dikine kesilir. Böylece 2 milim eninde şeritler olur. Bu şeritler üçe, daha uzun olması arzu edilirse ikiye bölünür. Sonuçta bazlamaç kalınlığında, 2 milim eninde ve 2-6 santim uzunluğunda hamur şerit elde edilir. Mercimek ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye konur. 10 su bardağı su ilave edilerek, yumuşayıncaya kadar, orta hararetli ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatılarak pişirilir. Kesilmiş hamurlar tencereye eklenir, 3 çay kaşığı tuz ilavesiyle, hamurlar pişinceye kadar, 20 dakika daha pişirilir. Tencereye hamurlar atılırken parça parça, dağınık halde bir yandan atılır, bir yandan da karıştırılır. Ayrıca soğan ince ince doğranır. Yağa atılarak pembeleşinceye kadar kavrulur. Yemekler tabaklara alınır üzerine kavrulmuş yağ-soğandan birer kaşık serpilir.
Bazıları mercimeği önceden ıslatılmış nohut ile birlikte pişirir.






Hamırlı (Kaşığa Binen) (Şanlıurfa) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(1 adet Hamırlı (Kaşığa Binen) (Şanlıurfa) 10 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort