1 Kahve Fincanı Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Dirsek
400 Gram Hamsi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
2 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Un
1 Litre Sıcak Su
1 Adet Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Adet Limon
Yarım Bağ Maydanoz
Tuz
Karabiber
1 adet soğanımızı incecik doğruyoruz.
Doğradığımız soğanları bir kaba alıp, 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye alıyoruz.
Tereyağımız eridikten sonra soğanlarımızı tencereye ekliyoruz ve terletiyoruz.
1 adet havucumuzu ve 1 adet patatesimizi soyuyoruz ve rendeliyoruz.
Soğanlarımız istediğimiz kıvama gelince, rendelediğimiz havuç ve patatesimizi ekleyerek kavuruyoruz.
2 diş sarımsağı da incecik kıyarak tencereye ekliyoruz ve 2 dakika kavuruyoruz.
1 çorba kaşığı unu tencereye ilave edip karıştırıyoruz.
Sürekli karıştırarak 1 litre sıcak suyu ekliyoruz.
1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz, çorbamızı karıştırıyoruz.
Çorbamız kaynamaya başladığında altını kısıyoruz ve 1 kahve fincanı Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Dirsek’i ilave ediyoruz, pişirmeye bırakıyoruz.
Çorbamız pişerken önceden ayıklanmış 400 gram hamsiyi önce ortadan ikiye kesip sonra 3 parçaya bölüyoruz.
Doğradığımız hamsileri çorbaya ilave edip, üzerine 1 adet defne yaprağı ve 1 adet limon suyu ilave ediyoruz.
Servis ederken kullanmak üzere yarım bağ maydanozu incecik kıyıyoruz.
Çorbamız yaklaşık 10 dakika sonra servise hazır.
|