|
|
Hamsi Pilaki |
|
Berk Ay
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc122226
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2017
1,538 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ömür Akkor
1 kg ayıklanmış hamsi
Yarım su bardağı Komili Soğuk Sıkma Zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 adet kereviz sapı
1 demet taze soğan
2 adet pırasa
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Hamsiyi ayıklayın ve onarlı olacak şekilde bir çöp şişe dizin.
Maydanozu, kereviz sapını, soğanı ve pırasayı ince ince doğrayın.
Bir kabın içine aldığınız bu karışıma tuz, karabiber ve tarçını ilave edip iyice harmanlayın.
Daha sonra güveçten bir pilaki tenceresine (yayvan bir pilav tenceresi gibi) sırayla bir kat hamsi bir kat bu karışımı koyun.
Üzerine hayat suyuna benzer Komili Zeytinyağını ilave edip kısık ateşte pişirin.
|
|
Hamsi Pilaki Tarifleri Komili Yemek Tarifleri
|
|