|
|
Hamsiköy Sütlacı |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc39794
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2009
6,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nedim Atilla
Sütlaç için:
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
Zerde için:
1 çay bardağı pirinç
3/4 su bardağı şeker (3'e bölünecek)
3 bardak su
Kaynayan süte yıkanmış pirinçleri ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırılarak yaklaşık bir saat pişirin. Koyulaşan pirinç iyice açılınca ateşten alın. Sütlacı, kâseleri yarım dolduracak şekilde paylaştırıp, soğumaya bırakın. Zerdenin hazırlanışı: Kaynayan suya şekerin üçte biri ve iyice yıkanmış pirinci ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirin. Pirinçler biraz açılınca şekerin diğer üçte birini ekleyin. Pişirmeye pirinçler iyice açılıp yumuşayınca kadar devam edin. Kalan şekeri de ekleyin. Zerde koyu bir kıvama erişince, önceden hazırlanıp soğuttuğunuz sütlaçların üzerine ekleyin.
|
|
Hamsiköy Sütlacı Tarifleri Laz Yemekleri
|
|