Kısa URL: https://ml.md/lc88266
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2013
3,060 defa indirildi / yazdırıldı
Türkçe altyazılıdır.
merhabalar, Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz
bu bölümümüzde değişik bir çorba tarifimiz var
"Hamur Çorbasının" yapımını anlatacağız
ama her zaman olduğu gibi malzemelere önce bir göz atalım
6 adet kare milföy hamuru
150 gram kıyma
1 adet küçük kuru soğan
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı domatessalçası, yarım çorba kaşığı bibersalçası
2 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
ve 8 su bardağı su
malzeme listesinden sonra, hamur çorbasının yapımına hemen geçelim
öncelikle içi hazırlayalım
150 gram kıymanın üzerine...
rendelediğimiz soğanı...
mevcut tuzun yarısını...
1 çay kaşığı kadar da karabiberi ilave edelim
şöyle parmak uçlarıyla karıştıralım
mantı içi gibi düşünelim
şimdi bir kenara bırakalım
milföy hamurlarımızı alalım
zemine biraz un serpelim
un serpmekten çekinmeyelim
çünkü bu un aynı zamanda çorbanın kıvamını da verecek
merdane yardımıyla biraz genişletelim
dört adedini de açtık
şimdi tıpkı mantı yapar gibi, mantıdan biraz büyük karelere keseceğiz
mantı yapar gibi kestik
şimdi mantıda olduğu gibi...
ortalarına hazırladığımız kıymalı harçtan yerleştiriyoruz
şimdi artık şekillendirme zamanı
önce köşeden köşeye katlıyoruz
ondan sonra da iki ucu birleştiriyoruz
Malatya'nın kulak çorbası gibi
aynı şekilde tamamlıyoruz
son içli hamurumuzu yaptık
hatırlarsanız 2 tane kare milföy bırakmıştık
şimdi onları 1 santimlik şeritler şeklinde kesiyoruz
daha sonra gene 1 santimlik karelere tamamlayacak...
büyüklükte ufak karelere doğruyoruz
biraz unlayarak yapışmalarına mani olduk
şimdi kızartmak üzere tavanın yanına gidelim
tavayı ateşe yerleştiriyoruz
mevcut yağımızın yarısından biraz fazlasını tavaya bırakıyoruz
ve biraz erimesi için bekliyoruz
önce içli hamurlarımızı altın rengi olacak kadar...
kızartmak üzere tavaya bırakıyoruz
artık içli hamurlarımızı tavadan alma zamanı
gördüğünüz gibi güzel kızardı
şimdi kalan yağa sade hamurlarımızı bırakıyoruz
ve aynı şekilde kızartıyoruz
hamurları da kızarttık
şimdi diğerlerinin üzerine bırakalım
şimdi tencereyi ateşe yerleştirelim
ayırdığımız tereyağını bırakalım
üzerine biber ve domatessalçalarını katalım
şöyle salçanın kokusu gidene kadar kavuralım
şimdi biraz da tuz ilave edelim
ve suyumuzu bırakalım
suyun kaynaması gerekiyor
kısa süre bekliyoruz
su kaynamaya başladı, bizim de daha önce haşladığımız nohutlarımız vardı
şimdi ilave ediyoruz
bir kaç dakika sonra da hamurları katacağız
şimdi kızarttığımız hamurları ilave ediyoruz
hamurları ilave ettikten sonra çok kısa süre pişirmemiz gerekiyor
çünkü milföy hamuru çabuk yumuşuyor
arkasından hemen kuru naneyi ilave ediyoruz
bir dakika sonra ateşten alacağız
bir taşım kaynadı
ateşi kapatalım ve dediğimiz gibi hemen servise sunalım
bol taneli, besleyici, lezzetli, değişik bir çorba
gördüğünüz gibi milföy hamuru sadece ikram tariflerinde kullanılmıyor
bu bölümde güzel bir çorba tarifi paylaştık
bu tarifi denemenizi ve Mütevazı Lezzetler'i hatırlamanızı rica ediyorum
hoşçakalın efendim...