Aydın Valiliği
500 gr Küçük küp halinde doğranmış dana eti (isteğe bağlı olarak küçükbaş etleri de kullanılabilir)
1 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 küçük boy soğan
5-6 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı
Dana eti hamur karma kabı içine alınır. İnce rendelenmiş soğan ilave edilir. Un elenerek, etle birlikte yavaş yavaş harmanlanır.
Karabiber ve tuz atılır, ince ince doğranmış maydanoz karışıma ilave edilir. Yavaş yavaş su eklenerek yoğurulan malzemeler kıvam tutunca küçük parçalara ayrılır.
Ayrılan küçük parçalar, elde köfte şeklini alır. Yayvan bir tava orta ateşte içine alınan zeytinyağı yanmadan kızdırılır.
Şekil verilmiş köfteler kızan yağda pişirilir. Sıcak servis edilir.
Not: En büyük özelliği kıymadan değil parça etten hazırlanarak yapılmasıdır.
|