Malzemesi:
Yarım su bardağı süt
20 gr. tereyağı
Tuz
50 gr un
1 yumurta
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet haşlanmış yumurta
Kızartmak için ayçiçeği yağı
Karabiber
Süslemek için:
4 adet salata yaprağı
2 çay kaşığı hardal
Hazırlanışı:
Sütü, tereyağı ve tuz ile kaynatın. Unu elekten geçirip, devamlı karıştırmak suretiyle süte ilave edin. Bu karışım kalınlaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten indirip, yumurtayı, rendelenmiş peyniri ve karabiberi ilave edin. Ellerinizi soğuk suya batırın. Hamurdan alacağınız, bir parçayı ovucunuzun içine yerleştirip, ortasına haşlanmış ve kabukları soyulmuş birer yumurtayı yerleştirin. Yumurtanın üzerindeki hamura köfte şekli verin. Ayçiçeği yağı çukur bir kabın içinde iyice kızdırın. Hamur içindeki yumurtaları bu yağda her tarafı altın sarısı bir renk alıncaya kadar, ortalama 5-10 dakika kızartın. Servis tabağına, salata yapraklarını dizip üzerine yerleştirin ve servis yapın.
|