Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

HAMUR İŞLERİNDE KULLANILACAK UNUN ÖZELLİĞİ VE ÇEŞİTLERİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


HAMUR İŞLERİNDE KULLANILACAK UNUN ÖZELLİĞİ VE ÇEŞİTLERİ

suzinak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.01.2009
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc32915
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2009
2,235 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur işlerinin esas maddesi undur. Hamur işlerinde istenilen amaca ulaşabilmek için unu iyi seçmek gerekir. Bunun içinde unların özelliğini bilmek lâzımdır. Unlar değirmenden çıktıktan sonra 2 ay dinlendirilmeli sonra kullanılmalıdır. Unlar bir veya 1,5 sene bekletilecek olursa özelliğini kaybederek böceklenir ve bayatlar.

a İyi ve özlü unun özelliği:
İyi bir unun özlü ve taze olup olmadığını anlamak için un avuç arasına alınır ve sıkılır un parmakların arasından fışkırıyor ve avuç açıldığında unda heıhangi bir sekilenme görülmüyorsa bu özlü ve taze undur. Zor açılan hamurların da unu özlü undur. Ööyle unlardan yapılan börekler çok iyi olur.
Sarımtrak unlar daha iyi ve besleyici değerleri beyaz una nisbeten daha yüksektir.

b Bayat unun özelliği :
Un avuç arasında sıkıldığında fışkırmaz, avucun şeklini alıyorsa bu unlar bayattır.






HAMUR İŞLERİNDE KULLANILACAK UNUN ÖZELLİĞİ VE ÇEŞİTLERİ Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet HAMUR İŞLERİNDE KULLANILACAK UNUN ÖZELLİĞİ VE ÇEŞİTLERİ 59,974 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort