Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

HAMUR İŞLERİNİN BESİN DEĞERİ VE MENÜLERDEKİ YERLERİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


HAMUR İŞLERİNİN BESİN DEĞERİ VE MENÜLERDEKİ YERLERİ

suzinak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.01.2009
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc32914
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2009
4,936 defa indirildi / yazdırıldı




Yiyeceklerimiz arasında geniş bir yeri olan hamur işlerinin esas maddesi nişasta ve şekerdir.
Hamur işleri ısı ve enerji vermeleri aynı zamanda da buğday üretimi memleketimizde çok yapıldığından oldukça ucuz, bu bakımdan da en fazla kullanılan yiyecek maddelerindendir. Memleketimizin günlük kalori ihtiyacı % 70'i ekmek ve bunun gibi çeşitlerden sağlanır.
Her memleketin kendisine özgü meşhur bazı yemekleri vardır. Çinlilerin pilavı, italyanların makarnası «Türklerin de hamur işleri meşhurdur. Türk tipinin de tombul olması hamur işlerine düşkünlükten ileri gelmektedir»
Ekmek, makarna, pilav, börek v.s. gibi yiyeceklerin fazla alınması midenin genişlemesine, sarkmasına sebep olur.
Hamur işlerinin hazırlanmasında fazla yağ ve şeker kullanılmasıyla besin değerleri artar buna mukabil sindirimi güçleşir.
Sadece hamur işiyle karnı doyurmak tek taraflı bir beslenmeğe sebep olur. Bu bakımdan hamur işlerini proteinli (peynir-et) yiyeceklerle takviye etmek gerekir.
Hamur işleri mönülerde çorbadan sonra kullanılır. Eğer mönü listesinde çorba yoksa ilk yemek olarak verilir.
Hamur işleri eskiden tatlıdan önce yemeğin sonunda veriliyordu, bugünkü sofralarda giriş yemeği olarak kullanılır.






HAMUR İŞLERİNİN BESİN DEĞERİ VE MENÜLERDEKİ YERLERİ Tarifleri Besinlerin Değerleri



(1 adet HAMUR İŞLERİNİN BESİN DEĞERİ VE MENÜLERDEKİ YERLERİ 61,414 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort