Hamuru için:
3 su bardağı un
2 yumurta
150 gram tereyağı
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
Üzeri için:
Çiğ badem, kuru kayısı, ceviz, kuru üzüm, kuru incir
Hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içine unu ve yağı alıp elinizle kum gibi olana dek ovalayın. Üzerine yumurta ve bir tutam tuz ekleyip yoğurmaya devam edin ve kıvama gelince de tart kalıbında kenarlarını yükseltip kâse gibi olmasını sağlayın ve kalıba yerleştirin. Fırında 200 derecede pişmeye bırakın. Bu arada kreması için küçük bir tencereye süt, şeker, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine vanilyayı ekleyip karışıma yedirin. Soğumaya bırakın. Fırından çıkan tart hamurunu kalıplardan çıkartıp içine soğumuş kremayı yerleştirip üzerine de kuru kayısı ve diğer malzemeleri dizin. İstenirse üzerini taze meyvelerle kaplayabilirsiniz. Soğuk olarak ikram edin.
|