BA Merhaba sizi tanıyabilir miyiz?
AK Ben Ayhan Kavak, Hamurcu'nun kurucusuyum.
BA Buranın adı hamurcu, enteresan bir isim?
AK Evet biz burayı açarken hamura dair herşeyi yapmayı hedefledik.
BA Böyle bir yer açma fikri nereden aklınıza geldi?
AK Aslında ben beyaz eşye üzerinde çalışıyordum. 18 - 20 sene çalışıp zarar ettikten sonra kapattım. Babamın işi olan bu işe giriş yaptım. Günümüzün müşteri isteklerine yönelik olarak, babamın mesleğinden biraz daha farklı bir şekle yöneldim.
BA Günde kaç çeşit çıkartıyorsunuz?
AK Mesela bugün 20 çeşit çıkarttık; peynirli, kıymalı, patatesli patilla, çeşitli içlerle hazırlanmış poğaçalar, açmalar, lahmacun ve pide çeşitleri mevcut, su böreği, gevrek gibi çeşitlerimiz var. Bazen 40 çeşidi buluyor.
BA Pencerede "kazan gevreği çıktı" diye bir yazı var, bu nasıl bir tat?
AK Bu aslında bildiğimiz İzmir simidinin daha incesi, hamur önce haşlanıyor, sonra fırında pişiriliyor.
BA Ankara Beypazarı simidi de bu şekilde önce haşlanıyor, sonra fırınlanıyor.
AK Evet öyle, ustamız İzmir'de 20 sene çalışmış.
BA Üretim kaçta başlıyor?
AK Taş fırın dışındakiler gece başlıyor.
BA Kaçta kapatıyorsunuz?
AK Akşam 7:30, 8'e kadar çalışıyoruz.
BA Sipariş alıyor musunuz?
AK Evet, özellikle bayramlarda tatlı siparişleri alıyoruz, en geç 1 gün önceden talepte bulunulması gerekiyor.
BA Fiyatlar nasıl?
AK Su böreğinin kilosu 16 TL, peynirli ve patatesli patila 2,5 TL, kıymalı, soğanlı patila 3,5 lira, kavurmalı patila 5 TL.
BA Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz?
AK Daha geniş bir yere taşınmayı hedefliyoruz ve çeşitlerimizi arttırmayı düşünüyoruz.
BA Evlatlarınızın bu işi yapmasını istiyor musunuz?
AK Hayır, onlar okuyacaklar.
BA Teşekkürler, size başarılar diliyorum.
AK Ben de teşekkür ederim.
|