4 kişilik Malzeme
1 kilo beyaz kuşkonmaz,
100 g sultaniye,
150 g havuç,
1 yeşil soğan,
yarım rezene kökü,
300 g milfö hamuru (donmuş),
tuz, şeker,
1 limon,
1 yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağı,
az pelin otu,
100 ml sebze suyu,
200 g çiğ krema,
1 kaşık ucu safran.
1. Kuşkonmazları soyun, sultaniyelerin uçlarını kesin, havuçları soyarak kibrit halinde doğrayın, soğanı ayıklayarak doğrayın, rezene kökünü rendeleyin.
2. Bir tencereye su koyun. Suyu, tuz, 1 fiske şeker ve yarım limon suyu ile bir taşım kaynatın, ateşi kısın, kuşkonmazları 15 dakika haşlayın. Kuşkonmazları sudan çıkarıp damlamaya bırakın.
3. Milföy hamurun yapraklarını üst üste koyun ve büyük bir tabaka halinde açın, 4 büyükçe dikdörtgen parça kesin.
4. Hamurun üstüne 3-4 kuşkonmaz parçası koyun, kenarlarına yumurta akı sürün, hamuru katlayın, kenarları bastırın. Hamurları, ek yerleri aşağıda olmak üzere kağıtlı bir tepsiye dizin, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Fırını 200 derecede ısıtın ve hamurları yaklaşık 15 dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.
5. Sultaniyleri yaklaşık 3 dakika ve havuçları yaklaşık 1-2 dakika ayrı ayrı haşlayın, sudan çıkartıp damlamaya bırakın.
6. Rezene kökünü ve soğanı tereyağında sote edin, pelin otunu ve sebze suyunu ilave edin, suyunu çektirin. Sosu süzgeçten geçirin, tekrar ısıtın, 1 tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı limon suyu koyun.
7. Sebzeleri tabaklara bölün, sos dökün, hamurlu kuşkonmazları üzerine koyun.
|