Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Hamuru Patatesli Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hamuru Patatesli Poğaça

hademe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2019
Mesajlar: 31
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc143955
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2019
970 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

125 gram tereyağı
2 adet yumurta (bir adet sarısı ayrılacak)
20 gram yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy patates
5 su bardağı elenmiş un
Susam
Pul biber

Un hariç, oda sıcaklığında bekletilen malzemeleri yoğurma kabına alın. Elinizle malzemeleri karıştırın, yavaş yavaş un ekleyin. Elinize yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru tezgaha alın ve 10 dakika daha yoğurun. Toparlanmazsa tezgaha un serpin ve 30 dakika üzeri kapalı bekletin. Bekleme süresi sonunda tekrar yoğurun.
Elinizi sıvı yağla yağlayıp hamurdan ceviz kadar parçalar alarak avuç içinizle açın, iç malzemesini yerleştirip kapatın. Böreklerin kapalı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Mutfak makası ya da bıçak ile üzerine kesikler atın.
Yumurta sarısına az zeytinyağı döküp çırpıp, üstlerine sürün, susam ve pul biber serpin. 40 derece fırında 15 dakika kadar bekletin. 170 derecede 10 dakika, sonra 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Not: İç malzeme dilediğiniz gibi olabilir. İçsiz sandviç gibi de yapılabilir. Hamuru bir gün önceden hazırlayarak buzdolabında bekletebilirsiniz. Yapacağınız büyüklüğe göre bu malzemeden yaklaşık 30 adet kadar poğaça çıkar.







Hamuru Patatesli Poğaça Tarifleri Ay Çöreği Tarifleri



(1 adet Hamuru Patatesli Poğaça 2,948 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort