MasterChef
200 gr pirinç unu (şiratamako veya mochiko tercih edilir)
150 ml ılık su (kontrollü eklenmeli)
2 yemek kaşığı şeker
Bir tutam tuz
Renk vermek için:
Pembe: Birkaç damla gıda boyası veya pancar suyu
Yeşil: 1 çay kaşığı matcha (yeşil çay tozu) veya ıspanak suyu
Pirinç ununu, şekeri ve tuzu karıştırın.
Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru üç eşit parçaya ayırın.
Birini beyaz bırakın.
Birine pembe gıda boyası/pancar suyu ekleyin.
Diğerine matcha veya ıspanak suyu ekleyin.
Her hamur parçasından ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapın.
Bir tencereye su kaynatın.
Topları içine atın. Su yüzeyine çıkınca 2-3 dakika daha haşlayın.
Çıkardığınız topları soğuk suya alın.
Şişlere sırasıyla pembe – beyaz – yeşil olacak şekilde dizin.

|