4 adet yufka
1 su badağı süt
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
İçi için:
400 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Soğan ince kıyılır. Tavaya atılır, tereyağı ve kıyma katılır, suyu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzüm atılır, karabiber katılır ve ateşten alınır. Margarin eritilir, yumurta ve süt katılır karıştırılır. İlk yufka açılır, sıvı karışım sürülür. İkincisi üzerine konur, yuvarlak kısımları katlanır. Yüzeyine için yarısı yayılır, rulo yapılır. İki parmak eninde bıçakla dilimlenir. Kalan yufkalar da aynen yapılır. Börekler tepsiye dizilir. Üzerine kalan sıvı karışım sürülür. 180 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirlir.
|