Et mühürleme kırmızı et olarak adlandırılan etlerde kullanılır. Bu sığır, kuzu, dana etleri olur. Beyaz et olarak adlandırılan tavuk, hindi ve ördek gibi etlerde de mühürleme işlemi uygulanabilir.
Mühürleme etin yüzeyindeki nemin buharlaşmasını önleyerek lezzetli bir kabuk oluşmasını sağladığından etin türüne bağlı olarak daha iyi sonuçlar elde edilebilir. Örneğin, sığır eti et mühürleme işleminden büyük ölçüde fayda sağlar çünkü etin lifleri daha sıkıdır ve daha fazla lezzet ve aroma içerir.
Beyaz etler de mühürlenebilir. Beyaz etlerin daha düşük yağ içeriği olduğundan mühürleme işlemi daha az etkili olabilir ve etin kurumasını önlemek için farklı teknikler gerekebilir. Bu nedenle beyaz etlerde mühürleme işlemi genellikle daha kısa sürede yapılır.
Mühürleme işlemi etin pişirme yöntemine de bağlı olur. Örneğin ızgara ve et mühürleme tavasında pişirilen etlerde mühürleme işlemi daha sık kullanılırken fırında pişirilen etlerde mühürleme işlemi daha az uygulanabilir.
|