Eyüp Sevinç
2 bağ ıspanak
1 adet lolorosso salata
1 adet endivyen salata
3 orta boy avokado
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı susam
½ yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal
Ispanak ve salata yapraklarını iyice yıkayıp kurulayın. Elinizle parçalara bölün ve geniş bir servis kasesine yerleştirin. Avokadoyu soyup ince ince dilimleyin ve yaprakların üzerine dağıtın. ½ yemek kaşığı yağı küçük bir tavada kızdırın, susamı ekleyip kısık ateşte kavurun. Hafif kahverengileşince ateşten alın. Limon suyu, kalan yağ ve hardalı tavaya ekleyip karıştırın. Sos sıcakken salatanın üzerine döküp karıştırın. Hemen servis edin.
|