|
Hardal Soslu Yaban Ördeği |
|
zeliha gülyüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2014
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129853
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2017
806 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr yaban ördeği
Marine için:
1 adet limonun suyu
100 gr eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı dijon hardalı
1 yemek kaşığı worcestershire sosu
4 diş ince kıyılmış sarımsak
3~4 dal taze kekik
3~4 dal taze fesleğen
Tuz
1 tatlı kaşığı Karabiber
Sos için eritilmiş yağ hariç malzemeleri karıştırın. Yağı sosun üzerine yavaş yavaş ekleyip koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Etlerin üzerine sosu ekleyip karıştırın. Üzerini streç film ile kaplayarak en az 3-5 saat buzdolabında marine edin. Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Etlerin her iki tarafını da pişirin. Servis yapın.
|
|