3,5 yemek kaşığı sana margarin
500 gr hindi bonfile
2 yemek kaşığı çam fıstığı
15 adet badem
1 çay bardağı krema
1 yemek kaşığı hardal
250 gr burgu makarna
1 su bardağı süt
yeteri kadar tuz
yeteri kadar su
Burgu makarnayı kaynamış suda haşlayalım.Hindi bonfileyi uzun şeritler halinde doğrayıp, sütün içinde bir saat bekletelim. Sonra süzelim.
2 yemek kaşığı sana margarini eritelim ve yağı çok az kızdırıp, fıstıkları ekleyelim. Fıstıklar pembeleşince, bademleri ve hindi etini tavaya koyalım.Yaklaşık 20 dakika,et suyunu çekip kızarmaya başlayıncaya kadar soteliyelim. Hardalı tavaya ekleyelim ve 2 dakika kadar etle iyice karışmasını sağlayalım.
Tavayı ocaktan çekip, kremayı ekleyelim, bir kaç kez karıştırdıktan sonra, tekrar ocağa alıp, krema ısınıncaya kadar ocakta bırakıp, sonra ocağı kapatalım.
Haşladığımız makarnayı süzelim, soğuk suya tutmadan 1,5 yemek kaşığı sana margarin ile harmanlayalım.
Makarnayı servis tabağının altına, üzerine de hardallı,fıstıklı böf strogonofu yerleştirip servise sunalım.
|