|
|
Harman Pilavı |
|
dumanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2017
Mesajlar: 37 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc125868
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2017
1,386 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük çay bardağı bulgur
1 büyük çay bardağı pirinç
1 büyük çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
6 büyük çay bardağı tauk suyu
Tencereye tereyağı bırakılır, orta ateşli ocağa yerleştirilir. Eriyince arpa şehriye, yıkanmış bulgur ve pirinç bırakılır. 2-3 dakika kavrulur. Tuz ve sıcak tavuk suyu ilave edilir. Kaynayınca kapak kapatılır ve ateş kısılır. 15 dakika pişirdikten sonra ateşten alınır. Yarım saat dinlendirilir, karıştırılır ve sofraya getirilir.
|
|
Harman Pilavı Tarifleri Pilavlar
|
|