İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
750 Gr Kuzu Eti
50 Gr Kuyruk Yağı
2 Adet Domates
2 Adet Yeşilbiber
1 Adet Kırmızıbiber
1 Baş Sarımsak
8-10 Adet Arpacık Soğan
1 Çay Kaşığı Kekik
½ Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Testi
Kuzu eti ve kuyruk yağı kuşbaşı doğranır, üstüne doğranan domatesler, biberler, kabukları soyulan sarımsak, soğan, tuz ve baharatlar ilave edilip harmanlanır.
Malzemeler, bu yemeği pişirmek için üretilmiş olan testiye konur ve ağzı un, su ve tuz ile hazırlanan hamurla örtülür.
Hamur yerine yağlı kâğıt da kullanılabilir.
Testi kebabı pişince fırından çıkartılır, testinin boynu kırılır ve ikram edilir.

|