|
Haşhaşlı Bulgurlu Gözleme (hazır yufkadan) |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64761
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
4,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı köftelik bulgur
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yufka
Bulguru yıkayıp üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve şişmesi için 10 dakika bekletin. İçine haşhaş, dövülmüş ceviz ve zeytinyağını katıp karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayın ve dörde bölün. Her parçanın üzerine karışımdan yayın. Yufkayı bohça şeklinde kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın.
|
|