|
|
Haşhaşlı Hindi Madalyon |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55581
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2010
2,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet Banvit Hindi Madalyon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı haşhaş
1/2 çorba kaşığı tane karabiber (iri dövülmüş)
1/2 çorba kaşığı hardal
4 diş sarımsak (dövülmüş)
4 adet taze soğan (ince doğranmış)
500 gr ıspanak (yaprakları iri parçalanmış)
4 çorba kaşığı krema
Isıtılmış 2 çorba kaşığı yağda haşhaş, karabiber, hardal ve sarmısağı karıştırın.
Etleri bu sosla harmanlayıp 30 dak. dinlendirin.
Yağsız tavada kalan yağı ısıtın ve etlerin iki taraflarını 3er dak. pişirin. Üzerine kapak kapatıp arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar veya 7-8 dak. pişirin. Etleri tavadan alıp sıcak tutun.
Soğan ve ıspanakları aynı tavada hızlı ateşte karıştırarak yumuşatın. Kremayı katıp 3 dak. kaynatın.
Etleri ıspanağın üzerine yerleştirip sıcak servis yapın.
|
|
Haşhaşlı Hindi Madalyon Tarifleri Banvit Yemek Tarifleri
|
|