|
|
Haşhaşlı Lamington Rulosu (Yeni Zellanda) |
|
futuhat
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130380
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2017
1,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
3/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kendinden kabaran un
2,5 yemek kaşığı sıcak süt
1 yemek kaşığı dolusu haşhaş (opsiyonel)
Krema için:
200 ml Süt Kreması
250 gr Bitter Kuvertür Çikolata
Fırın 180 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır.
Yaklaşık 25cm*30cmlik bir dikdörtgen kalıp, tek kat yağlı kalıp ile kaplanır. Yan yüzeylerinde yağlı kağıt ile kaplanmasında fayda var.
Yumurtalar mikserde renkleri dönünceye kadar ve hafif kremamsı hale gelinceye kadar çırpılır.
Azar azar şeker bu karışıma ilave edilir ve şeker taneleri kaybolana kadar çırpılmaya devam edilir.
Çırpma işlemi devam ederken diğer tarafta 3 defa (önemli hem de çok...) elenmiş un, hamur kabartma tozu hazırlanır ve süt ısıtılır. Bu aşamada yukarda belirtiğim gibi tarifteki unu kendim hazırladım. Un, formüldeki un oranından az olduğu için; 110gr una, bir çimdik hamur kabartma tozu ve tuzu ilave ettim.
Yumurta ve şeker ile hazırlanan kremaya elenmiş un ve kaynar haldeki süt ilave edilerek spatula ile havalandırarak karıştırılır. Bu noktada Ufukun tavsiyesi ile 1 yemek kaşığı haşhaş ilave ettim. Arzu edilirse bu haşhaş aşamasını atlayabilirsiniz.
Hazır olan kek hamuru yağlı kağıt kaplı kalıba alınır. Burdaki bir diğer önemli nokta kek hamurunun mümkün olduğu kadar düzgün kalıba dökülmesi. Kek pişerken içinde yağ olmadığı için yayılmıyor. Sadece yukarı doğru kabarıyor. Yani engebeli yüzey, piştiğinde de gene engebeli oluyor. İşte en düzgün yüzeyi elde etmenin çözümü; sıkma torbasına kek hamurunu doldurup, kalıba birbirine paralel düz çizgiler halinde sıkmak. Hazırlanan kalıp ön ısıtma yapılmış fırında tamtamına 12 dakika pişirilir. Süre sonunda üstü kızarmış olarak yağlı kağıt serpilmiş tel ızgaraya ters yüz edilir.
Bu aşamada krema hazırlanacaktır. Süt kreması ocak üzerinde kaynamasına izin verilmeden ısıtılır ve üzerine ufak şekilde doğranmış çikolata ilave edilir.
Ocaktan alınır. Tezgah üzerinde çikolata parçaları eriyinceye kadar karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
Soğuk kekin üzerine daha önceden hazırlanmış ve soğutulmuş krema sürülür ve hafif sertleşmesiyle uzun tarafından sarılmaya başlanıyor. Kek yumuşaklığı sizi tereddütte bırakmasın. Herhangi bir yırtılma olmadan kolayca sarabilirsiniz. Bu sarma işleminden sonra bütün ruloyu streç filme sarıp, buzdolabında dinlenmeye aldım. Minimum 2 saat sonra servise alabilceğiniz kekin asıl lezzetine 24 saat sonra ulaşabilirsiniz.
|
|
Haşhaşlı Lamington Rulosu (Yeni Zellanda) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|