Muhallebi katı için:
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
Üzeri için (isteğe bağlı):
Hindistancevizi
Dövülmüş ceviz ya da fındık
Tarçın
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
Kıvam almaya başlayınca haşhaş ve vanilini ekleyin.
Haşhaşlar muhallebinin içinde çıtır bir doku katacak, karıştırmayı bırakmayın.
Göz göz kaynayıp koyulaşınca ocağın altını kapatın.
Servis kaselerine ya da borcama dökün.
Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Hindistancevizi, ceviz ya da meyve dilimleriyle şık bir sunum yapabilirsiniz.

|