|
|
Haşhaşlı Pekmezli Revani |
|
pazarcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2012
Mesajlar: 95 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc80874
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
2,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
1 Adet kabartma tozu
1 Su Bardağı sıvıyağ
3 Adet yumurta
2,5 Su Bardağı şeker
3 Damla limon suyu
1 Çay Bardağı şeker
3 Su Bardağı su
1 Adet vanilya
1 Su Bardağı haşhaş
1 Su Bardağı irmik
1 Çay Bardağı pekmez
2 Su Bardağı un
1 Su Bardağı süt veya yoğurt
Önce ocağa şerbeti koyup, hemen keki hazırlamaya başlayalaım. Yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım. Diğer bütün malzemeleri karıştırıp keki hazırlayalım. Büyük boy borcamı yağlayıp kek hamurunu dökelim. Önceden 180 derece ısınmış fırında pişirelim. Şerbeti ocaktan alıp ılımaya bırakalım. Pişen kekimizide fırından alıp ılımaya bırakalım. ılıyan keke ılık şerbeti dökelim.
|
|
Haşhaşlı Pekmezli Revani Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|