|
|
Haşhaşlı Rulo Börek |
|
fatma hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2009
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80847
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2012
3,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
1 Paket yaş maya
1 Su Bardağı ılık süt
1,5 Tatlı Kaşığı tuz
1 Adet yumurta (sarısı üzerine)
1 Tatlı Kaşığı şeker
1 Çay Bardağı yağlı çekilmiş haşhaş
Maya, ılık süt ve şeker içinde eritildikten sonra margarin tuz ve yumurta akıyla bir süre karıştırılır. Üzerine azar azar elenmiş 5 bardak un ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Hamur biraz ele yapışan bir kıvamda olunca un ekleme bırakılır. Hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılır, tezgaha un serpilerek kare şeklinde açılır. Hamurun üzerine haşhaş sürülerek hamur rulo şeklinde katlanır. Kalan diğer hamurda aynı şekilde yapılarak yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır. Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen çöreklerimiz biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında verev kestikten sonra servis yapalır.
|
|
Haşhaşlı Rulo Börek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|