125 g tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağından biraz fazla (100 g) toz şeker
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 paket Pakmaya Kakao (25 g)
3,5 su bardağı (350 g) un
Üzeri İçin:
1 su bardağı sarı haşhaş tohumu ile kaplamanızı öneririz. (Siyah haşhaş da kullanabilirsiniz.)
Şerbeti İçin:
2 su bardağı (200 ml) su
- 1 su bardağı (175 g) toz şeker
Süslemek İçin:
Pakmaya Sütlü Pul Çikolata
Pakmaya Çift Renkli Damla Çikolata
Haşhaşlı kurabiye için oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, toz şeker ve şekerli vanilin bir karıştırma kasesine alıp karıştırın.
Sıvı karışıma Pakmaya Kakao’yu, un ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozu’nu ekleyerek yoğurun.
Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın.
Yuvarlak form verdiğiniz hamurları haşhaşa bulanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Bir kaşık yardımıyla üzerlerine yuvarlak şeklinde küçük oyuklar açıp, baskıyla oyuklara derinlik verin.
Kurabiyeler pişerken şerbeti için su ve şeker bir araya getirilerek ocakta kaynatarak şerbeti hazırlamaya başlayın.
Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin. Limon suyunu ekledikten ve 3-4 dakika daha karıştırdıktan sonra şerbeti, ocaktan alınarak soğumaya bırakın
Kurabiyeler piştikten sonra soğuk şerbet içerisinde 2-3 dakika bekletilir.
Pakmaya Sütlü Pul Çikolata’yı benmari usulü eritin ve kurabiyelerin oyuklarına sürün. Üzerlerine Pakmaya Çift Renkli Damla Çikolata koyarak süsleyin.
Yumuşacık kıvamı ile şerbetli kurabiye hazır.
|