|
|
Haşlama Kısır |
|
nevbahar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2012
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77090
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2012
2,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince buldur
3 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
1 demet Maydanoz
4 dal taze soğan
6 salatalık
2 domates
1 marul
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Limon
Tuz, kırmızıbiber, nane
Tencereye iki su bardağı suyu döküp kaynatın. İçine salçaları ekleyip karıştırarak kaynatın. Kaynayınca bulgurları içine döküp karıştırın ve ocağın altını kapatın. Kapağı kapatıp 10 dakika kadar bekletin. Taze soğanları domatesleri çok ince kıyıp bir kenarda bekletin. Marul yapraklarını ve maydanozları da çok ince bir şekilde kıyın. Bu arada şişen bulgurları geniş bir kabın içine aktarın. Üzerine de kıydığınız maydanozu, taze soğanı, domatesi, salatalıkları ve baharatları ekleyip harmanlayın. Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını da üzerine gezdirip karıştırın. Marul yapraklarıyla süsleyip ikram edin.
|
|
Haşlama Kısır Tarifleri Salatalar
|
|