800 gr taze bakla (kılçıkları ayıklanmış)
1 çorba kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı rafine yağ
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Büyük bir tencerenin 3/4'ünü suyla doldurup, harlı ateşte kaynatınız. Su kaynayınca ateşi hafifçe kısıp karbonatı serperek, bir kez karıştırdıktan sonra, ayıklanmış baklaları ekleyiniz. Baklaları 15 dakika, yumuşayana kadar haşlayınız. Tencereyi ateşten alıp baklaları süzgeçte süzünüz (pişme suyunu atınız). Haşlanmış baklaları yeniden tencereye koyup, üstüne soğuk su ekleyerek soğutunuz.
Bu arada küçük bir kasede, rafine yağı ve limon suyunu bir çatalla çırparak karıştırınız. Kaseyi bir kenara bırakınız.
Baklaları yeniden süzüp, bir servis tabağına alınız. Üstlerine kasedeki rafine yağ - limon suyu karışımını döküp, tuz ve biberi serperek karıştırdıktan sonra, garnitür olarak servis ediniz.
|