Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Hatay Mutfağının Otları (1 adet - 88,307 defa bakıldı)

Hatay Mutfağının Otları


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hatay Mutfağının Otları

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc34105
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009
2,421 defa indirildi / yazdırıldı




ALTINTOP: San, top top çiçekleri olan bir bitkidir. Kurutularak kullanılır. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda çayı yapılarak tüketilir.
ADAÇAYI: Dağlardan toplanan adaçayı, yemeklerde, ızgara etlerde, çorbalarda kullanılmaktadır. Kurutularak kullanılır. Adaçayının kan dolaşımına, kansızlığa, soğuk algınlığına, öksürüğe ve saç dökülmesine iyi geldiğine inanılarak çayı içilmektedir.
ZAHTER: Dağlardan, bağlardan toplanır. Kekiğin yabanisidir. Ayıklanarak kurutulur. Kışın salatalarda ve yemeklerde kullananlar. Zahterin tazesinden salata yapılır.
REYHAN: Kokusu çok güzel bir bitkidir. Özellikle salatalar da kullanılır.
ÖKSE OTU: Sıcak yörelerdeki çam ve ardıç gibi meyve ağaçlarına yerleşerek yaşarlar. Yıl boyunca, dağlarda yetişmektedir. Kurutularak kullanılır. Kan basıncım düşürücü, idrar söktürücü, kanama durdurucu, eklem ağrılarına ve kireçlenmeye iyi geldiği, kalp atışlarını düzenleyici olduğuna inanılmaktadır.
PIRPIR: Arsız bir bitki olan pırpır, bahçelerden, bağlardan toplanır Pırpır, cacık ve salata yapımında kullanılır






Hatay Mutfağının Otları Tarifleri Diğer Konular



(1 adet Hatay Mutfağının Otları 88,307 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort