Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Hatun Tatlısı (Kahramanmaraş)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hatun Tatlısı (Kahramanmaraş)

b&b
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.05.2019
Mesajlar: 60
Şehir: Karabük
Kısa URL: https://ml.md/lc144984
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2019
1,427 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı şeker
Toz Antep fıstığı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz antepfıstığı
Hamurları açmak için:
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un

Hamuru için ılık sütü yoğurma kabına alın.
İçine yumurta, sıvı yağ, tuz ve un ilave edip hamuru yoğurun ve dinlendirin.
Bir başka tencerede süt, irmik ve şekeri birleştirip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Muhallebiyi soğuması için kenara alın ve şerbeti yapmaya başlayın.
Bunun için şeker ve suyu tencerede kaynatın.
İçine birkaç damla limon suyu ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp ince yufkalar haline gelene kadar hamuru açın.
Yufkaların kenarlarını kesip kare haline getirin.
Büyük kareleri dörde bölüp küçük kareler haline getirin.
Küçük kareleri elinize alıp ortalarından kıvırarak büzün.
Ortasına irmikli muhallebi ve Antep fıstığı koyup kenarlarını katlayarak tepsiye dizin.
Tereyağını eritip tatlıların üzerine sürün.
Fırını 180 derecede ısıtıp tatlılarınız kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti döküp üzerine antepfıstığı serperek servis edin.







Hatun Tatlısı (Kahramanmaraş) Tarifleri Antalya Yemekleri



(1 adet Hatun Tatlısı (Kahramanmaraş) 4,768 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort