Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Havre (Adıyaman)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Havre (Adıyaman)

dolu dolu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc132523
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2018
2,745 defa indirildi / yazdırıldı




2 Kg Kıymalık et (Az yağlı)
200 gr. Susam
700 gr. Soğan
250 gr Tereyağı
Tuz
Pul biber
Çirtan (kurutulmuş çökelek)

Hamur: Mayasız buğday unu bir leğende hamur kıvamına gelinceye kadar yoğruyoruz. Oklavayla ekmek tahtası üzerinde taplama kalınlığında ve sacın büyüklüğüne göre açıyoruz.
İçi: Susamları ayrı bir tencerede, yağda bir süre kavruyoruz. İnce kıyılmış soğanlar ilave edilerek soğanlar pembeleşince üzerine kıyma ilave ediyoruz. Etler soğan ve susamla birlikte pişince tencereyle beraber bir kenara koyuyoruz. Ayrı bir kapta ılık su ile yumuşatılan çirtanı(çökelek) bir kenarda bekletiyoruz.
Havre: Ekmek sacı üzerinde ki kirlerden arındırılıncaya kadar yıkanır ve silinir. Ocağın üzerine koyularak içine tereyağı ya da margarin konularak eritiyoruz. Sac büyüklüğünde açılmış ekmeği sacın içine seriyoruz, serilen ekmek hamurunun üzerine hazırlanan iç harcı yaydıktan sonra üzerine yeteri kadar suda yumuşatılmış çirtan serpiyoruz. Sonra ikinci ekmek hamuru ile havreyi kapatıyoruz. Hamurun ortasına oklava ile bir delik açarak sacın altındaki tereyağının üst hamura da çıkmasını sağlıyoruz. Alt yüzü piştikten sonra ikinci yüzünü de çeviriyoruz. İkinci yüzü kızaran havre keskin bir bıçakla dilimlendikten sonra kutsal yemeğimiz havre servise hazır hale gelmektedir.

Not: Bu yöresel yemek daha çok Adıyaman Alevileri tarafından yapılmaktadır. Şubat ayının 11 inde başlayan ve 7 gün süren Hızır orucunun bitiminde yapılmaktadır.







Havre (Adıyaman) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Havre (Adıyaman) 4,518 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort