4 çorba kaşığı Bizim Yağ Ayçiçek
200 gr kıyma
8 tane çok kalın havuç
3 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı yenibahar
1 tane kuru soğan
3 dal ince ince kıyılmış maydanoz
Havuçlarımızı tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzüp soğumasını bekliyoruz.
Sonrasında iç pilavımızı hazırlıyoruz. Pilav tenceresine Bizim Yağ Ayçiçeki koyuyoruz ve biraz kızdıktan sonra kıymamızı ekleyip kavuruyoruz. Suyunu salmaya başlayınca ince kıydığımız soğanlarımızı, daha önceden ılık suda beklettiğimiz pirinçlerimizi ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve soğanlar pişince içine karabiber, kuru nane ve yenibaharımızı atıp biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Soğuyan havuçları bir çay kaşığı (7- 8 cm) boyunda kesiyoruz. Kestiğimiz havuçlarımızı kabak oyacağıyla ya da bıçak yardımıyla oyuyoruz. İçlerine, iç pilavımızı dolduruyoruz.
Doldurduğumuz havuçların üzerine ince kıydığımız maydanozları serpiştiriyoruz. En sonunda dilersek, sarımsaklı ya da sade yoğurtla servis edebiliriz.
Not: Havuçları haşlarken bir miktar diri bırakın ki içini oyarken zorlanmayın.
|