|
Havuç Helvası (Hindistan) |
|
tavşan yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2012
Mesajlar: 45 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc83725
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2012
6,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı bal
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı fıstık
Havuçlar rendelenir. Bir tencereye aktarılır. Tereyağı katılır ve orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Sonra iri çekilmiş fıstık ve badem eklenir. 5 dakika daha kavrulur. Şeker, süt ve bal konur. Kısık ateşte sütü çekene dek pişirilir. Ilık olarak servis edilir.
|
|