Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Havuçlu Antik Tarifler (1 adet - 4 defa bakıldı)

Havuçlu Antik Tarifler

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Havuçlu Antik Tarifler

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3005
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185243
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2025
4 defa indirildi / yazdırıldı




Nazlı Pişkin

1. Yüzyılda yaşamış Romalı bir zengin olan Apicius, antikçağ Roma mutfağının en büyük lezzet düşkünü olarak anılır. Yazdığı De re Coquinaria (Yemek Üstüne) adlı kitap, üst sınıfa mensup Romalılar’ın yeme-içme alışkanlıklarına ve yaşam biçimlerine ilişkin müthiş bir hazinedir.
Apicius’un sebzelere ayırdığı bölümde havuçlu tarifler, 20 yüzyıl öncesinin damak tadına bir yolculuk yapmamıza olanak tanıyor. Eski reçetelerde ölçek, hatta teknik belirtilmediğinden kitaptaki yiyeceklerin tadının neye benzediğini tam olarak kestirmek zor; çünkü yemek ustalarının iyi bildiği üzere yemeğe konan malzemenin miktarı, yemeye eklenme sırası ve tekniği, sonuçta tabağa konan yemeğin tadını doğrudan etkiler. Buna rağmen, çok kabaca olmakla birlikte Apicius’un reçeteleri bize Romalılar’ın sofralarındaki yemekler konusunda fikir veriyor.
İşte, meraklısına Apicius’tan birkaç havuçlu reçete:
1) Havuç kızartması. Oenogarum [balık ve çeşitli kokulu otların bir arada bekletilmesiyle yapılan bir tür sos] ile servis edin.
2) Başka bir usül: (Çiğ olarak) Tuz, sızma zeytinyağı ve sirke dökerek servis edin.
3) Havuçları haşlayıp doğrayın. Sonra, kimyon sosunda biraz yağla pişirip servis edin.

(The Roman Cookery Book, Barbara Flower ve Elisabeth Rosenbaum, George G. Harap Co. Ltd. 1958)






Havuçlu Antik Tarifler Tarifleri Diğer Konular



(1 adet Havuçlu Antik Tarifler 4 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası