Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Havuçlu Asbik (Worchestershire soslu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Cips Tarifleri
Kahvaltı Tarifleri
Kup Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Havuçlu Asbik (Worchestershire soslu)

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12268
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2007
2,343 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1/2 kilo körpe havuç,
1 avuç sultani üzüm,
2 kaşık zeytinyağı,
1 kaşık sirke,
1 kaşık Worchestershire sosu,
4 çorba kaşığı süt,
1 tatlı kaşığı hardal (toz olarak),
1 yumurta sarısı,
1 limonun suyu,
1/2 litre su,
10 yaprak jelatin,
birkaç parça şekerci boyası (1 çay kaşığından az),
yeteri kadar tuz ve karablber.

Yapımı: Jelatini soğuk suya koyup yumuşatmalı. Sonra suyunu sıkıp ufalayarak bir kuşaneye koymalı, ılık su katarak kabı ateşe koymalı ve bir taşım kaynatmalı. Sonra ateşi söndürmeli tülbentten geçirilmiş limon suyunu, şerbetçi boyasını ve bir tutam tuzu katıp iyice karıştırmalı, bu jelâtinli karışımı bir kenarda ılımaya bırakmalı.
Üstü kazınmış ve yıkanmış havuçları rendelemen. Sultani üzümü ılık suda yarım saat yumuşatmalı.
Beri yanda yeteri kadar tuz ve hardalı sirkede iyice karıştırarak eritmeli. Buna sütü, zeytinyağını ve worchestershire sosunu ve yumurta sarısını katıp çırparak karışımı iyice birbirine yedirmeli. Sonra bu salçayı havuca katmalı ve bunlarla iyice karıştırmalı.
Kenarları oluklu ve süslü bir kalıbın dibini ve kenarlarını ince bir Jelatin tabakasıyle kapladıktan sonra kalıbı buzdolabında tutmalı. Jelatin iyice donunca kalıbı dolaptan çıkarıp içine salçalı havucu doldurmalı. Kalan jelatini de üstüne yaydıktan sonra kalıbı tekrar buzdolabına kaldırmalı, iki saat orada tutmalı.
Bu süre sonunda kalıbı dolaptan almalı, kaynar suya sokup çıkarmalı ve servis tabağına başaşağı ederek içindekini tabağa aktarmalı.
Havuç aspik'i bir süre daha buzdolabında tuttuktan sonra servis yapmalı.






Havuçlu Asbik (Worchestershire soslu) Tarifleri Cips Tarifleri



(1 adet Havuçlu Asbik (Worchestershire soslu) 67,619 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort