https://migros.com.tr
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı soğuk süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 orta boy rendelenmiş havuç
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Karabiber
Tuz
Süslemek için atepfıstığı
1 paket vanilya
1. Önce tavamızı kızdırıp sıvı yağı kızdıralım.
2. Sonra tereyağını eritelim ve ardından irmiği ekleyelim.
3. Kokusu çıkana kadar kavuralım.
4. Şeker ilave edip 3-4 dakika kavuralım.
5. Rendelenmiş havuçları da karışıma ekleyerek kavuralım.
6. Tuz, tarçın, karabiber ve istenirse vanilya ekleyerek şöyle bir karıştıralım.
7. Sütü ekleyip dibinin tutmaması için arada karıştırarak göz göz olunca ocaktan alıp kapak kapatıp 20-25 dakika demlendirip dilediğiniz kalıba bastırarak yerleştirip, Antep fıstıklarıyla istediğiniz şekli vererek servis edebilirsiniz.
|