Fatih Belediyesi
1 adet yumurta
1 adet havuç
1 adet pırasanın yeşil kısmı
5-6 dal maydanoz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 çay kaşığı kadar tuz
Küçük bir şekilde doğradığınız pırasaları içerisine zeytinyağı eklediğiniz tavada iyice kavurun ve ocaktan aldıktan sonra ılıması bekleyin. Geniş bir kapta ılıyan pırasaları, rendelenmiş havucu, ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı karıştırıp üzerine un, yoğurt, yoğurt suyu ve tuzu ilave edin. Küçük bir kepçe ile hazırladığınız karışımı zeytinyağı eklenmiş tavada arkalı önlü kızartın.
|