|
|
Havuçlu Poğaça |
 |
DeliKız
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2210
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
2,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
30 gr toz maya
200 gr havuç
Süt
Tuz
1/4 litre ılık suda mayayı ılıtın. Sonra bir tutam tuz, un ve iki çorba kaşığı zeytinyağıyla yumuşak bir hamur hazırlayın.
Rendelediğiniz havucu bu hamura katıp minik toplar oluşturun ve bu topları unlu bir kaba dizin. Hamuru filmle kapladıktan sonra ılık bir yerde bir saat kadar mayalanmaya bırakın. Kendi hacminin iki misli oluncaya dek bekleyin. Hamurdan yeniden minik toplar yapın. Zeytinyağıyla yağladığınız bir tavada bir saat kadar yeniden mayalanmaya bırakın. Daha sonra üstlerine biraz sütle birlikte çırpılmış yumurta sarılarını iyice yedirerek sürün. Poğaçaları, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yirmi dakika kadar pişirin.
|
|
Havuçlu Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri
|
|