Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bakla Tarifleri > Havuçlu Terin (1 adet - 6,702 defa bakıldı)

Havuçlu Terin


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Havuçlu Terin

nene hanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.04.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc124406
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2017
899 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram havuç
2 adet soğan
1 adet karnabahar
3 yemek kaşığı margarin
3 adet yumurta
4 adet yumurta akı
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
3 yemek kaşığı ince doğranmış taze soğan
1 kg ıspanak
2 diş sarımsak
4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı hindistancevizi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayın ve yağlı kağıtla kaplayın. Fırçada kalan yağla, kağıdın üzerini çok hafif yağlayın. Daha sonra buzdolabına kaldırın. Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tencereye 2-3 parmak su koyup kaynatın. Bir taşım kaynayınca üzerine buharda pişirme telini yerleştirin. Havuçları koyup, üzerine doğradığınız soğanın 1/3'ünü koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 16-18 dakika pişirin. Daha sonra suyunu bırakması için kağıt havlu yayılmış bir tabağa alın. Tencerenin suyu azalmışsa yeniden aynı ölçüye tamamlayın. Kaynamaya başlayınca, üzerindeki buharlı pişiriciye, çiçeklerine ayrılmış karnabaharı ve kalan soğanın yarısını ekleyin. 20 dakika pişirip yine kağıt havlu üzerinde süzdürün. Blendere 1 adet yumurta ve 2 adet yumurta akını alıp, 30 saniye karıştırın. İyice süzülmüş havuçlu soğanı, hindistancevizini, tuz ve karabiberi ekleyip 30 saniye daha çekin. Buzdolabındaki kek kalıbını çıkarıp havuçlu karışımı içine dökün. Yüzeyini spatula ile düzeltin. Blendere yeniden 1 adet yumurta ve 1 adet yumurta akı koyup 30 saniye karıştırın. Üzerine karnabaharlı soğan, parmesan ve tuz ekleyip birlikte çekin. Bu karışımı da havuç püresinin üzerine yavaşça ekleyip üzerini düzeltin. Kalıbı kenara alın. Kenarları yüksek bir fırın kabına su koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Ispanağı yıkayıp irice kıyın. Bir tencereye alıp üzerine 1 çorba kaşığı su koyun. Kapağını kapatıp 2-3 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve ıspanağı elinizle sıkıp suyunu süzün. Kalan margarini kalın dipli bir tencereye alıp eritin. Üzerine kalan doğranmış soğan, taze soğan ve ince kıyılmış sarmısağı ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Üzerine ıspanağı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kalan 1 adet yumurta ve 1 adet yumurta akını blenderde 30 saniye karıştırın. Ispanağı ekleyip yeniden çekin. Karışımı kalıptaki karnabaharın üzerine düzgünce yerleştirin ve ıslak bir spatula ile düzletin. Kalıbın üzerine kenarlardan taşmayacak büyüklükte bir yağlı kağıt kapatın. Kek kalıbını fırındaki tepsiye yerleştirin ve 1 saat 10 dakika pişirin. Fırından alıp 20 dakika dinlendirin. Bir bıçağın tersini kalıbın kenarlarından geçirin ve servis tabağına ters çevirerek alın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.







Havuçlu Terin Tarifleri Bakla Tarifleri



(1 adet Havuçlu Terin 6,702 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort