Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

HAVYARLI DİL BALIĞI FİLETOSU


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


HAVYARLI DİL BALIĞI FİLETOSU

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11551
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2007
2,747 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için) :
1 kilo dil balığı filetosu,
eşit boy ve biçimde oval 6 patates,
200 gram siyah havyar,
6 kültür mantarı,
100 gram tereyağı,
1 limon,
1 demet maydanoz,
1 baş küçük soğan,
20 gram un,
1/4 litre krema.
1 defne yaprağı,
1 bardak et suyu,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı:
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra bunları yıkamalı ve alüminyum kâğıdına sarıp fırında pişirmeli. Beri yanda pyrex bir tencereye balık filetolarını yanyana dizmeli. Bunların üzerlerini kıyılmış maydanozlarla örtmeli, dilimlenmiş mantarları sermeli. Bunun üstüne rendelenmiş küçük soğanı serpiştirmeli. Et suyunu ve limon suyunu da kattıktan sonra defne yaprağını katıp tuzlayıp biberlemeli. Bir alüminyum kâğıdının iç tarafa gelecek yanını yağa buladıktan sonra kabın ağzını bu alüminyum kâğıdıyle iyice kapatmalı. Pyrex tencereyi kızgın fırına sürüp orada onbeş dakika kadar bırakıp balık filetolarını pişirmeli. Balıklar pişince tencereyi fırından almalı, filetoları tevzi küreğiyle kaptan çıkarıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Bir kuşaneye 30 gram tereyağı koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Yağ ısınınca bunu çabuk çabuk karıştırırken unu azar azar katıp buna yedirmeli. Yağlı unu iki-üç dakika kadar kavurduktan sonra tülbentten geçirilecek pyrex tenceredeki salçayı sicim gibi ince akıtarak buna katıp yedirmeli. Elde edilen salçayı birkaç dakika kaynattıktan sonra kuşaneyi ateşten indirip çırpılmış kremayı katmalı ve çabuk çabuk karıştırarak salçaya yedirmeli. Sonra kuşaneyi tekrar hafif bir ateşe oturtmalı ve yavaş yavaş karıştırarak kremasalçayı çok koyu olmayacak bir biçimde bir-iki dakika kaynatmalı. Fırında pişmiş patateslerin alüminyum kâğıtlarını şöyle biraz açıp her patatesin ağzından bir kapak çıkarmalı. Bu kapak yerinden yararlanarak bir kaşıkla patatesleri biraz oymalı ve bu boşluğa bir parça yumuşatılmış tereyağı, bir çimdik tuz ve biraz siyah havyar koymalı. Bunun üstünü özel aletiyle süslü bir şekle getirilmiş bir parça tereyağı daha koymalı. Kaynayan salçadil balığı filetolarının üzerlerine gezdirerek dökmeli. Bunların üzerlerine de kalan havyarı yaymalı. Patatesleri de alüminyum kâğıtlarıyle birlikte balıkların çevresine oturttuktan sonra tabağı sofraya götürüp sıcak sıcak servis yapmalı.






HAVYARLI DİL BALIĞI FİLETOSU Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri



(1 adet HAVYARLI DİL BALIĞI FİLETOSU 81,622 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort